Kundvagnen är tom 

Om oss

Guldsmed Louise, Ateljédirektör och Guldsmed Björn, VD och Guldsmed Ulrika, Butikschef och Skyltstylist Sofia

Herberts Guld & Silver AB startades 1978 av Herbert Pecher, far till Ulrika Pecher. Herbert är utbildad guldsmed i Pforzheim, Tyskland, och träffade sin ungdomskärlek i Linköping 1968 under en militärövning. Året därpå flyttade han så till Västervik med sin käresta och tog anställning som guldsmed. Redan 1976 starades en enskild firma med guldsmedsverkstad hemma i källaren och Herbert var och förblev sedan egen företagare till 2015 då han fyllde 70 år. Som lycklig pensionär har han överlåtit verksamheten till Ulrika som arbetat i bolaget till och från under hela sitt liv. 
Ulrika utbildade sig genom Guldsmedshögskolan i Köpenhamn, och har även praktiserat och sommarjobbat på flera olika guldsmedsverkstäder runt om i Sverige.
Företagets Guldsmeder Björn och Louise har gått guldsmedsskola i Mjölby och Falköping.
Idag finns vi som butik och guldsmedsateljé på Storgatan 24 i Västervik. Här har vi Sofia som servar dig med det du behöver hjälp med. Hon har en fin känsla för design och form, och kan ge dig goda råd när du söker present eller vill designa ett smycke. 
Till oss vänder du dig när du behöver en present, vill laga något smycke eller korpus, eller behöver hjälp med värdering efter ett dödsbo. Vi gör allt inom branschen och har en fantastisk bra service som vi är stolta över. 
Du ska känna dig varmt välkommen till Herberts Guld!