Köpvillkor

Villkor och information

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Herberts Guld och Silver AB
www.herbertsguld.se

Organisationsnummer: 556235-3655
Telefonnummer: 0490-18874  observera att vi är begränsade att svara. Skicka hellre mejl om du har en fråga!
E-postadress: herbertsguld@gmail.com

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

  • Klarna Checkout
    Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. 

  • För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser och returer

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

  • Leverans
    Vi erbjuder leverans via Postnord, rekomenderat eller vanligt för leveranser inom Sverige. Leverans inom 2-14 arbetsdagar till närmsta utlämningsställe. Vi skickar ut ett mail till din angivna e-postadress när din beställning är klar.

  • Hämta ut din vara i någon utav våra butiker
    Hämta din vara helt fraktfritt i vår butik i Västervik (Storgatan 24). Har vi din aktuella vara i butiken kan du komma och hämta upp denna samma dag. I annat fall hämtar du upp din vara inom 3-45 arbetsdagar (beror på vara). Vi skickar ut ett mail till din angivna e-postadress när din beställning finns att hämta i butiken.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 3-45 arbetsdagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt vid levernas eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket. Varor som är köpta till ett nedsatt pris kan ej returneras. 250 kr i returavgift tillkommer. Observera att REA varor och nedsatta varor inte har en självklar returrätt, vi förbehåller oss rätten att neka returer av nedsatta varor. 

14 dagars bytesrätt

Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Meddela oss på herbertsguld@gmail.com.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Rabatterade varor bytes ej.

Returer skickas till:
Herberts Guld
Storgatan 24
593 33 Västervik

Det går även bra att komma in i vår butik (Herberts Guld i Västervik) för att returnera ditt köp. 

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

 

Integritetspolicy

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

 

Policy mot penningtvätt och terroristfinansiering

Vi arbetar för att motverka penningtvätt och terroristfinansiering.

Penningtvätt och finansiering av terrorism är ett stort hot Sveriges och världens ekonomi. Som aktör kring inköp av guld måste vi kunna identifiera och försöka förstå riskerna med penningtvätt och finansiering av terrorism för att klara av att implementera förebyggande åtgärder.

Vi har ett ansvar gentemot våra kunder och tillsynsmyndigheter att förhindra att vårt företag används för att underlätta förflyttningen av kriminella intäkter eller överföring av medel avsedda att finansiera terrorism.

För att identifiera och förebygga detta använder vi tillförlitliga metoder för att bekämpa penningtvätt och terrorismfinansiering och förhindra användning av produkter, tjänster eller kanaler för penningtvätt och finansiering av terrorism i vår verksamhet.

Förebyggande åtgärder

Penningtvätt och terrorism skadar inte bara hela samhället utan också finanssektorns stabilitet och rykte. Det ligger i handelns och samhällets intresse att vi hjälps åt och vidtar alla rimliga åtgärder för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism. För att upptäcka penningtvätt samarbetar vi med polisen, andra myndigheter och olika banker.

Vi utför följande förebyggande åtgärder:

Endast viss personal får åta sig inköp av guld från privatperson. Personalen har då särskild utbildning kring detta och följer vissa riktlinjer.
Vi kräver alltid legitimation av den som säljer och godtar inte att någon annan person står för försäljningen.
Vi kräver alltid att få veta vart guldet kommer ifrån och noterar i detalj vad personen vill sälja, så som gravyrer och vikter.
Vi betalar aldrig ut kontanter över 500SEK. Innan en banköverföring görs kontrollerar vi med polis om efterfrågan på just dessa varor finns. I vissa fall när misstanke finns, betalar vi inte ut kontanter under 500SEK heller utan hänvisar till att vi måste få godkänt från polisen först.
Vi upplyser när vi får tillfälle att det finns andra aktörer på marknaden som köper upp guld vars vinster går till terroristfinansiering.
Personer som vill handla med stora summor kontant nekas till köp. De hänvisas till insättning på sitt bankkort först, och därefter är de välkomna tillbaka för att betala med kort. Stora summor anser vi vara över 5.000SEK.

HERBERTS GULD & SILVER AB