Om oss

Herberts Guld & Silver AB startades 1978 av Herbert Pecher, far till Ulrika Pecher. Herbert är utbildad guldsmed i Pforzheim, Tyskland, och träffade sin ungdomskärlek i Linköping 1968 under en militärövning. Året därpå flyttade han så till Västervik med sin käresta och tog anställning som guldsmed. Redan 1976 startades en enskild firma med guldsmedsverkstad hemma i källaren och Herbert var och förblev sedan egen företagare fram till 2015 då han fyllde 70 år. Som lycklig pensionär har han överlåtit verksamheten till Ulrika som arbetat i bolaget till och från under hela sitt liv. 
Ulrika utbildade sig genom Guldsmedshögskolan i Köpenhamn, och har även praktiserat och sommarjobbat på flera olika guldsmedsverkstäder runt om i Sverige.
Företagets Guldsmed Louise har gått guldsmedsskola i Mjölby och Falköping.
Idag finns vi som butik och guldsmedsateljé på Storgatan 24 i Västervik. Här har vi personal som servar dig med det du behöver hjälp med.
Till oss vänder du dig när du behöver en present, vill laga något smycke eller korpus, eller behöver hjälp med värdering efter ett dödsbo eller försäkring. Vi gör allt inom branschen och har en fantastisk bra service som vi är stolta över. 
Du ska känna dig varmt välkommen till Herberts Guld!